SZC logo

Érdi Szakképzési Centrum

OM kód: 203036/008 | 2440 Százhalombatta, Iskola utca 3.

Intézmény logo

Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. okt. 1.


Vezetőség

  • jótékonyság
  • jószolgálat

Jószolgálati tevékenységek

Szeptember 18-20. között öt osztályunk vett részt az árvízi védekezésben. Szeptember 19-én iskolánk diákjai és a Dunai Finomító munkatársai közös szemétszedési akciót szerveztek. Szeptember 21-én, szombaton a mentett állatoké volt a főszerep iskolánk Családi napján.

Jószolgálati tevékenységek

Büszkén számolunk be szeptemberi jószolgálati tevékenységeinkről a SZISZKI-ben. A szeptember igen tevékenyen zajlott nálunk.

Szeptember 18-20. között öt osztályunk vett részt az árvízi védekezésben, hogy településünk lakóit és értékeit megóvjuk az áradó Dunától. Szerdán és csütörtökön délelőtt diákjaink és tanáraink – több mint százan – homokzsákokat töltöttek és pakoltak, pénteken pedig lánytanulóink szendvicsekkel kedveskedtek a gáton dolgozó védekezőknek. Emellett számos diákunk iskola után is önként vállalta a segítséget ezekben a nehéz napokban, példát mutatva összefogásból és kitartásból.

Nagy örömünkre az ár levonulása után szeptember 25-én már az ideiglenes gát bontásánál is segíthettünk. Diákjaink oktatóinkkal közösen ürítették a zsákokat a védelmi munkálatok lezárásánál.

 

Szeptember 19-én iskolánk diákjai és a Dunai Finomító munkatársai közös szemétszedési akciót szerveztek Százhalombattán a környezetvédelem jegyében. Közel száz tanulónk két óra alatt több mint 50 zsák szemetet gyűjtött össze, jelentősen hozzájárulva városunk tisztábbá tételéhez. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink megtapasztalják a közösségi összefogás erejét, és megértsék, mennyire lényeges egymásnak, a városnak segíteni, valamint környezetünk védelmében aktívan részt venni.

 

Szeptember 21-én, szombaton a mentett állatoké volt a főszerep iskolánk Családi napján. A közös főzés, játék és sportolás mellett különleges figyelmet szenteltünk a helyi Dobbant-lak Állatvédő Egyesület támogatására. Az esemény egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor a mentett kutyák, macskák és lovak megérkeztek hozzánk, hatalmas örömet szerezve minden résztvevőnek. Iskolánk tanulói, tanárai és szüleik jelentős adományokkal támogatták az Egyesületet: legalább két hétre elegendő kutya- és macskaeledelt, pokrócokat, valamint répát és almát ajándékoztak a mentett lovaknak. Emellett 101 ezer forint pénzadományt is átadtak, ami óriási segítség a szervezet munkájának támogatásában. A közös élmény nemcsak szórakoztató volt, hanem segített erősíteni diákjainkban az állatvédelem iránti felelősségérzetet is.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Nyílt napok

Nyílt napok

2024. november 27. és december 4.

2024. okt. 10.


vezetőség

Informatika foglalkozások 8. osztályosoknak

Informatika foglalkozások 8. osztályosoknak

Ágazati beiskolázási program 8. osztályosoknak Mit tanulsz, ha az informatika ágazatot választod? Milyen egy óra a SZISZKI-ben?

2024. okt. 1.


Vezetőség

Őszi érettségi információk

Őszi érettségi információk

A 2024. évi őszi érettségi vizsgaidőszakban iskolánk nem kijelölt vizsgahely.

2024. aug. 28.


Vezetoseg


Partnereink

SZC logo

Érdi Szakképzési Centrum


Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium

2440 Százhalombatta, Iskola utca 3.

Telefon: + 36 23 354 444

E-mail: sziszki@sziszki.hu

OM azonosító: 203036/008


2024Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium