SZC logo

Érdi Szakképzési Centrum

OM kód: 203036/008 | 2440 Százhalombatta, Iskola utca 3.

Intézmény logo

Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hitel alapítvány

Hitel alapítvány

A százhalombattai újtelepen levő József Attila utca lakóközössége ötvenezer forintos nyereményét 1989. július 12-én iskolánknak adományozta azzal a céllal, hogy annak mindenkori kamatát évente egyszer az iskolánkban tanuló, vagy már érettségizett volt diákunk jutalmazására fordíthassuk. Intézményünk névadója Széchenyi István, akinek munkásságát ismerve kapta az alapítvány a HITEL elnevezést.

Az alapítvány okiratát névadó ünnepségünkön, 1989. szeptember 21-én adta át akkori igazgatónknak a lakóközösség képviselője.

A díj odaítélésének elbírálását öttagú kuratórium látja el, melynek elnöke az iskola igazgatója. A kuratórium által kitűzött időpontig az osztályfőnökök és a diákönkormányzat írásban javasolják az elismerésre érdemes tanulókat. A kuratórium döntésekor a bizottság tagjai minden egyes személy esetében szavaznak, s mindezt érvekkel is alátámasztják.

A döntés legfontosabb szempontjai: a tanuló példamutató magatartása, szorgalma, kiemelkedő tanulmányi eredménye, versenyeredmények, sportteljesítmény, a város kulturális életében való részvétel, az osztály és az iskola életében önálló, előremutató tevékenysége (iskolai ünnepélyek, diákszínpad, iskolai rendezvények).

A HITEL ALAPÍTVÁNY közhasznú tevékenységet végez. A jövőben is célja, hogy kiemelje és támogassa a kiemelkedő tanulmányi és/vagy közösségi munkát végző diákokat. Vállalja, hogy elősegíti az oktatás fejlesztését, a diákok szociális alapú támogatását, segíti a diákönkormányzat munkáját, programjait. Fontos feladat a tehetségek kiemelése és gondozása, elismerések kiosztása. Az ALAPÍTVÁNY támogatja az iskola rendezvényeinek szervezését, az intézmény népszerűsítését és a környezet gondozását, melyek szintén elengedhetetlen feltételei a jó teljesítménynek.

Az évente szeptember végén megrendezett SZÉCHENYI-NAPOK keretében az ünnepély egyik legkedvesebb, legizgalmasabb eseménye a HITEL DÍJAK átadása. Kiemelkedő tanulóink ünneplése már szép hagyomány iskolánk életében.  

 

A KURATÓRIUM tagjai

Horváthné Kaszás Zsuzsanna - elnök

Major Patrícia

Brunnerné Berta Nóra

betöltetlen

Giriczné Szép Ildikó

  

Kérjük, amennyiben lehetőségeik engedik, támogassák ezen törekvéseinket adójuk 1%-ával és egyéni felajánlásokkal!

ADÓSZÁM: 18675476-1-13 

SZÁMLASZÁM: 11742135-20093996-00000000

Image by Rochak Shukla on Freepik


Partnereink

SZC logo

Érdi Szakképzési Centrum


Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium

2440 Százhalombatta, Iskola utca 3.

Telefon: + 36 23 354 444

E-mail: sziszki@sziszki.hu

OM azonosító: 203036/008


2024Érdi SZC Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium